was successfully added to your cart.

Winkelmand

Blog

De meest populaire hondennamen van 2020

By 1 februari 2021 No Comments

Nederland heeft in 2020 massaal een puppy genomen. Maar welke namen hebben deze coronapuppy’s gekregen? Wij hebben de top 10 hondennamen van 2020 voor je op een rijtje gezet!

Populairste hondennamen 2020: ook coronapups heten Luna en Max

In 2020 heeft Nederland massaal een puppy genomen. Ook bij deze zogeheten coronapups blijkt dat we kiezen voor bekende namen die al jaren hoog in de top 10 staan. Net als vorig jaar is Luna de populairste naam voor een teefje en Max de populairste naam voor een reu. Kijken we naar de totale top 5 voor alle nieuwe pups dan zijn er weinig verrassingen, deze bestaat uit Luna, Max, Bobbie/Bobby, Bella en Pip. Op plek 6 tot 10 staan opvallend genoeg namen die vorig jaar nog niet in de top 10 voorkwamen: Buddy, Charlie, Joep, Ollie en Nala. Dat blijkt uit onderzoek van Petplan, gebaseerd op data van bijna 9.000 huisdiereigenaren.

Coronapups

De enorme stijging van het aantal nieuwe aanmeldingen heeft natuurlijk te maken met de coronatijd. Al in maart steeg de interesse in pups. Toen gaven mensen aan dat de interesse in een pup ontstaan was- of versterkt is door de coronacrisis. Een van de belangrijkste redenen voor aanschaf van een hond was eenzaamheid. Niet voor niets is dit jaar de naam Buddy, na Max, de populairste naam voor een reutje. We hopen dat de baasjes goed hebben nagedacht over hoe ze na Corona voor hun pup gaan zorgen. Je bent namelijk een dierenleven lang verantwoordelijk voor een huisdier, ook na deze quarantaine periode.

Stuivertje wisselen

Luna heeft dit jaar de meest populaire naam van 2019 van de troon gestoten: Max is een plekje gezakt van 1 naar 2. De nummers 3 tot en met 5 zijn zelfs helemaal gelijk gebleven aan vorig jaar.

De Top 10

2020

 1. Luna
 2. Max
 3. Bobbie/Bobby
 4. Bella
 5. Pip
 6. Buddy
 7. Charlie
 8. Joep
 9. Ollie
 10. Nala

2019

 1. Max
 2. Luna
 3. Bobbie/Bobby
 4. Bella
 5. Pip
 6. Bo
 7. Lola
 8. Balou
 9. Sam
 10. Lizzy

Specifieke voor reutjes ziet de top 3 er als volgt uit:

2020

 1. Max
 2. Buddy
 3. Bobbie/Bobby

2019

 1. Max
 2. Bobbie/Bobby
 3. Guus

De top 3 voor teefjes:

2020

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip

2019

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip

Over Lena Creaties

Heb jij ook een coronapuppy? Jouw hond is toch ook de leukste en meest bijzondere hond van de wereld? Je geeft hem liefde en aandacht, de beste voeding en geniet samen van lange wandelingen. Natuurlijk verdient hij ook een fijne halsband. Lena Creaties maakt unieke, handgemaakte halsbanden om jouw hond nog mooier te maken. Stuk voor stuk even kleurrijk en origineel, net als jouw hond.

Ik adviseer je graag bij de keuze voor een model en kleurcombinatie die het beste past bij het karakter van jouw hond. De beste tijd is als je hond ca 1 jaar en zo’n beetje uitgegroeid is. Ook heb ik een serie handgemaakte halsbanden in de uitverkoop, vraag naar de maten, kleuren en prijzen. Misschien zit er wel iets bij voor jouw geweldige hond!

 

Bron: Petplan