was successfully added to your cart.

Winkelmand

Blog

Liefde op het eerste gezicht

By 6 juni 2019 juli 9th, 2019 No Comments

6 juni 2019

 

Thom en ik….

liefde op het eerste gezicht.

Na een persoonlijke moeilijke periode kwam ik hem tegen op Facebook, alsof het zo moest zijn. Het was liefde op het eerste gezicht. Thom en ik waren gewoon voor elkaar gemaakt!

 

Thom

Thom is een zwerfhondje uit Roemenië en was met zijn zusje en zonder moeder op straat gevonden. Een klein hummeltje van nog geen 3 maanden, in de kou, gered door Stichting Dutch voor Strays. Deze Stichting zet zich met enorme liefde in voor zwerfhonden en -katten afkomstig uit Roemenië en Servië om hen een nieuwe en betere toekomst te geven. Via Facebook zoeken ze adoptanten voor deze honden en katten en daar zag ik hem. Ik wilde altijd al een hond, maar met een drukke baan ben ik het al die tijd uit de weg gegaan. Ik wist niet meer precies wat ik dacht, maar wel dat Thom mij nodig had, en misschien ik hem nog wel meer. De adoptie was een feit!

 

Onze eerste ontmoeting

Door de ietwat onduidelijke foto was Thom in mijn gedachten al best een grote hond, dus alles groot ingekocht: bench, eetbakken, borstel en alles wat je voor je eerste hond nodig hebt. Bij de overdracht van Thom bleek het toch anders te zijn, hij was echt zóóo klein. Ons eerste contact bleek voor het leven te zijn; wat een liefde kun je voelen voor zo’n beestje dat je niet kent. In de dierenwinkel hebben ze hard gelachen toen ik de volgende dag samen met Thom de te grote spullen kwam ruilen voor het kleinste formaat.

 

Van puppy naar stoere bink

De eerste paar maanden had Thom erg last van verlatingsangst. Hij wilde alleen maar op mijn buik liggen, om dichtbij mij te zijn, om mijn hart te voelen. Dat heeft onze band voor altijd gevormd. Hij ontwikkelde zich tot een eigenwijze puber, maar hoe kun je boos worden op zo’n schattig snoetje?

Nu is Thom uitgegroeid tot een stoere bink, hij denkt dat hij de grootste hond uit de buurt is en gaat niemand uit de weg. Hij volgt mij nog altijd als een schaduw, luistert goed en is de leukste en liefste hond die ik ken (net zoals een moeder dit van haar kind zegt;)).

 

Lena Creaties

Toen Thom volwassen werd, was het tijd voor een echte stoere halsband. In de dierenwinkels en online kon ik niets vinden wat ik stoer en uniek genoeg voor hem vond. Ik dacht ‘ik ga zelf wel wat voor hem maken’. En zo ontstond vanuit een creatief idee mijn eigen bedrijf. Ik maak nu unieke en stoere hondenhalsbanden op maat van Paracord. Het is mijn missie om iedere hond er extra mooi te laten uitzien met een originele halsband van Lena Creaties. Omdat, net als Thom, iedere hond het beste verdient!